WHATSAPP
FORM DOLDUR
+380 73 732 7373 Rezervasyon İçin Bizi Arayın

Neden Seyahat Ederiz?

“70 ülkede düğün yaptılar, her şeyi satıp dünyayı keşfe çıktılar!” temalı haberlere hangimizin içi gitmiyor söyleyin bana. Peki, bu kadar içimiz gidiyorsa neden hala hayatımıza bir kıpırtı katamadık? Onlarda olup da bizde olmayan ne? İlk akla gelen cevap PARA tabii ama kendimize itiraf etmeye cesaret edebilirsek asıl nedenin cümle içinde kullanması kolay, hayata geçirmesi ise zor bir kelime ile ifade edilebilir olduğunu görürüz: CESARET!

Evet, tek gereken şey biraz cesaret sanırım. Gün gelip o cesareti bulduğumuzda inanıyorum ki bu yolculuk düşündüğümüzden çok daha kolay olacak! Küçük rotalar çizerek ufak ufak yola koyulmak gerek… Hayallerimize doğru bir adım…  Seyahatin önündeki tek engel kapının eşiğidir demişler; hadi bir cesaret!

Yola Çıkmak İyidir!

Çantaları toplayıp yola koyulmanın, keyifli seyahatler planlamanın, egzotik tatlar denemek ve farklı kültürler keşfetmek gibi heyecanların ötesinde, insan bünyesine zihinsel ve de fiziksel birçok faydası olduğundan bahseden bir araştırma infografiğine denk geldim geçtiğimiz günlerde. Araştırmaya göre düzenli olarak seyahate çıkmak; kalp krizi riskini azaltıyor, kortizol ile beraber stres seviyesini düşürüyor, depresyonu önlüyor, yaratıcılığı artırıyor, daha pozitif bir bakış açısı katıyor ve hatta insan ilişkilerinize bile yansıyor. Yine araştırmaya göre; seyahat severlerin %80’i en etkili yolculuğun aile ve arkadaşlarla yapılan olduğunu söylüyor. Beraber tatil yapmak aile bağlarını güçlendiriyor ve hafızada canlı, güzel hatıralar bolca yer ediyor. Birlikte bol bol seyahate çıkan çiftlerin romantizmi daha uzun süre canlı kalıyor ve beraberlikleri de daha uzun ömürlü oluyor. Hafta sonu beraber tatile çıkmak da çiftler için en romantik hediyeden daha romantikmiş benden söylemesi!

Neden Seyahat Ediyoruz?

İşin felsefesine bakacak olursak kendi hayatlarımız içerisinde hepimiz bir şekilde birer yolcuyuz evet ama içinde yaşadığımız dünyaya karşı heyecan verici bu yolculuk tutkusunu da unutmamak gerek. Hepimizin içinde bir yerlerde yatıyor aynı gökyüzüne dünyanın farklı yerlerinden bakma isteği. Kimimiz keşfetmek için, kimimiz öğrenmek için, kimimiz macera olsun diye, kimimiz de kendi küçük dünyamıza biraz ara vermek ve soluklanmak için seyahat ediyoruz. Yolculuk tutkumuzu besleyen başka başka detaylar var. Hayatın her anında olduğu gibi seyahatte de lüksü sevenlerden, günlerce yürüse yorulmak nedir bilmeyecek sırt çantalılara kadar tüm yolculuk tutkunlarının farklı dönemlerde, farklı sebepleri var yola çıkmak için. Ben aklıma gelenleri yazıyorum; siz de düşünün bakalım neden cezbediyor bizi yollara düşmek?

Hayallerin Seni Çağırıyor!

Hep istiyordun, hala istiyorsun… Hayal ediyorsun, rüyalarına giriyor… Evet, şimdi tam zamanı! Hep hayalini kurduğun o yere doğru yola çıkmaya, hayallerine hayat vermeye hazırsın. Nereye gitmek istiyordun? Hadi hemen ucuz uçak bileti araştırmaya başla!

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.