WHATSAPP
FORM DOLDUR
+380 73 732 7373 Rezervasyon İçin Bizi Arayın

Kiev’e Gitmek İçin 5 Neden

Vizesiz ve uygun fiyata yurt dışı tatili yapmak isteyenler için Kiev, adeta bir cennet. Üstelik Ukrayna’ya vizesiz giriş şartları oldukça kolayken ucuz Kiev uçak bileti bakmanın tam zamanı.

Uzun yıllar önce henüz Ukrayna kurulmamışken, Kyi adında içinden nehirler akan yemyeşil bir şehir vardı. Bu güzel şehir, kuzeye giden Vikinglere konak, Hazarlara ise 500 yıl boyunca yurt oldu. Dünyanın en eski ve önemli ticaret şehirlerinden biri olan Kyi sakinleri, doğayla barışık, mutlu ve eğlenmeyi bilen güzel insanlardı. Bugün Kiev olarak tanıdığımız bu şehrin yerlileri, geçmişten gelen zengin mirası koruyarak, şehre en ufak bir zarar vermeden bilim, eğitim, endüstri ve teknoloji üssü haline getirmeyi başardılar. Avrupa’nın en ünlü şehirleri arasındaki yerini koruyan Kiev, euro ve doların günden güne yükselmesinin de etkisiyle vizesiz yurt dışı tatili yapmak isteyenler için adeta bir cennet niteliği taşıyor.

Ukrayna’nın başkenti ve en büyük şehri olan Kiev, adeta ormanın içine kurulmuş, yemyeşil bir şehir. Çılgın Kiev gece hayatı, birbirinden lezzetli Ukrayna yemekleri ve de en önemlisi vizesiz yurt dışı tatili olanağı sunması Kiev’e neden gitmeli sorusunun en önemli yanıtı. Üstelik Ukrayna’ya vizesiz giriş şartları oldukça kolayken ve ucuz Kiev uçak bileti bakmak için vaktiniz varken, bu yıl Kiev’e gitmeniz için birkaç neden sıralıyorum.

1- Şampiyonlar Ligi 2018 Finali Kiev’de!

Onlar futbolun en iyileri, en sevilenleri… Şampiyonlar Ligi’nin o alıştığımız marşı İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak bunları söylüyor. Dünyanın nefesini tutarak seyredeceği Şampiyonlar Ligi 2018 Finali, şampiyonluğu kucaklayacak takımlar henüz netleşmese de 26 Mayıs 2018 günü, Türkiye saatiyle 21.45’te Kiev şehrindeki Olimpiyat Stadyumu’nda (NSC Olimpiyskiy) oynanacak. Sadece bu heyecana ortak olmak için bile Kiev uçak bileti fiyatlarına bakmaya başlamak gerek.

2- Ukrayna’ya Pasaportsuz Vizesiz Gezebilirsin

Yurt dışında tatil yapabilmek için çoğu zaman aylar öncesinden uçak biletini almak, otel rezervasyonunu yapmak hatta gerekiyorsa pasaportu yenilemek gerek. Tüm bu uğraşlar ise vize alabilmek için. Türkiye ve Ukrayna arasındaki yapılan pasaportsuz seyahat anlaşması kapsamında, T.C. vatandaşları Ukrayna’ya pasaportsuz ve vizesiz giriş hakkında sahipler.

Anlaşma kapsamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Ukrayna’ya vizesiz giriş yapmak için Çipli T.C. kimlik kartına (yoksa geçerli T.C. pasaportu ve eski T.C. nüfus cüzdanı), yurt dışına çıkış harcı dekontuna, gidiş – dönüş uçak biletlerine ve otel rezervasyonu çıktısına sahip olmaları gerekiyor.

3- Dolar veya Euro Harcamadan Yurt Dışı Tatili

Şu sıralar dolar ve euronun engellenemez yükselişi sonucunda, artık yurt dışında tatil yapmak neredeyse ufak bir servete mal oluyor. Ukrayna’da dolar ve euro harcamadan, hatta Türk Lirası’na göre daha düşük değere sahip olan Grivna ile tatilinizi çok daha ucuza getirebilirsiniz. Kiev, özellikle toplu taşıma maliyetleriyle İstanbul’a kıyasla çok daha ucuz bir şehir.

4- Kiev’de Gece Asla Bitmiyor

Eşsiz bir doğa ve birbirinden fotojenik anıtlar, heykeller, kiliseler… Ama Kiev’e gitmek için en önemli nedenlerden biri çılgın Kiev geceleri. Ukrayna’nın en büyük metropolü, ağırbaşlı Avrupa şehirlerine oranla çok daha hareketli bir eğlence anlayışına sahip. Yani gece dışarı çıkmak için Almanlar gibi sadece cuma ve cumartesi gecelerini beklemiyorlar. Hayat sokakta düsturunu benimseyen Kievliler için dışarı çıkmanın günü, saati ya da mevsimi yok. Kiev gece kulüpleri ve barları her daim eğlenmek isteyenleri bekliyor.

5- Çernobil Turu Yapmak İçin

Dünyanın gördüğü en büyük çevre felaketlerinden biriydi 1986’daki Çernobil Nükleer Santrali kazası. Bugün Kiev çevresinde görülecek yerler listesinin başını çeken bu santralde rehberli turlar düzenleniyor. Rehberli Çernobil turlarına katılarak felakete giden yolda neler yaşandığını öğrenebilir, felaketin boyutlarını görebilirsiniz. Türkiye’de ve Karadeniz çevresinde korkunç etkiler yaratan bu felaketin günümüzde bile halen silinmemiş olan izlerini görmek, farklı bir kültürel deneyim.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.