WHATSAPP
FORM DOLDUR
+380 73 732 7373 Rezervasyon İçin Bizi Arayın

“Hayat Ne Güzel Bir Oyun” Dedirten Kiev Tiyatroları

Slav kültürünün hazinesi niteliğindeki Kiev; masalları andıran mimarisi, parkları, bahçeleri, altın kubbeli kiliseleri ve kültür-sanat merkezleriyle “güzel” mi evet güzel, zengin mi, evet zengindir.

Ukrayna’nın kültür ve sanat merkezi olarak yüzyıllardır ayrıcalıklı yerini koruyan Kiev’de, “Hayat ne güzel bir oyun” diyeceğiniz tiyatroları bu yazımızda konu edindik. Kiev’e gitmek için çok fazla sebebiniz var, bunlardan biri de oyunların ve gösterilerin tüm ihtişamıyla sunulduğu tiyatrolar.

1) Ulusal Opera Binası

En iyi kalitede performansları izleyebileceğiniz, görkemli ahşap binasından içeri girdiğinizde bile hayran kalacağınız Ulusal Opera Binası’nda Kuğu Gölü Balesi’ni mutlaka izleyin. Gösterimlerin makul fiyatta, açık büfe ve restoranlardaki yiyecek içeceklerin pahalı olduğu mekanı müze niyetine de gezebilirsiniz. Kendisi başlı başına bir şaheser olan bu yerde, daha çok opera ve bale gösterimleri düzenleniyor.

2) Akademik Drama ve Komedi Tiyatrosu

Dostoyevski, Bulgakov gibi yazarların klasik eserleriyle çağdaş oyunların sergilendiği Akademik Drama ve Komedi Tiyatrosu’ndaki oyunlar klişeleri yıkan, kışkırtıcı ve zeki fikirlerle insanları kahkahaya boğan oyunlar oluyor genelde. Özgün ve ilginç performansları zevkle ve hayranlıkla izleyebileceğiniz bir yer.

3) Bravo Kiev Dram Tiyatrosu

Modern Rus tiyatro yazarlarıyla yabancı yazarların eserlerinin yenilikçi bir bakış açısıyla sergilendiği Bravo Kiev Dram Tiyatrosu oldukça popüler. Kostümlerden dekorlara kadar her şey fazlasıyla yaratıcı burada.

tiyatro-01-825x600

4) Cherny Kvadrat

Cherny Kvadrat, ilginç ve yenilikçi projelerin sergilendiği modern tiyatro sanatının Kiev’deki merkezi olma özelliğine sahip. Deneysel ve doğaçlama tiyatro örnekleriyle her seferinde seyirciye yeni şeyler sunan Cherny Kvadrat’taki performansları izlerken her an oturduğunuz koltuğun, bulunduğunuz ortamın farkına bir kez daha varıyor, oyunun ve aslında hayatın içinde mi dışında mı olduğunuza bir türlü karar veremiyorsunuz. Farklı şeylerin farkında olmak isteyenler için…

tiyatro-02-825x600

5) Kiev Kukla Tiyatrosu

1989 yılından beri faaliyet gösteren Kiev Kukla Tiyatrosu yediden yetmişe herkesi kendine hayran bırakıyor. Peri masallarından Çehov’un ünlü oyunu Vişne Bahçesi’ne kadar pek çok oyunun kukla performanslarıyla sunulduğu tiyatroya mutlaka gidin. Müziklerin en az performanslar kadar iyi olduğu Kiev Kukla Tiyatrosu, sınırsız hayal gücünü usta oyuncular ve her biri bir sanat eseri olan kuklalarla birleştiren acayip bir dünya.
İşte böyle, ünlü düşünür Pepe’nin de dediği gibi, “Önemli olan oyun oynamak, kendini üzme eğlenmene bak.”

Yorumlar (3 Yorum)

  • admin 16 Temmuz 2021 15:58

    Merhabalar, Bu deneme bir yorumdur. Dikkate almayınız

    • admin 16 Temmuz 2021 16:31

      Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

  • Özlem Demiroğlu 16 Temmuz 2021 16:34

    Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley

Yorum Yap